Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Topics

Ask & Find

Wonen, Werken & Geld

Mijn geld

Geld maakt het leven een stuk leuker. Maar hoe kom je eraan?

Waar heb je geld voor nodig?

Natuurlijk wil je wel eens iets leuks kopen voor jezelf. Mooie kleren, een nieuwe brommer, of die gave nieuwe smartphone. Of wil je met je vrienden leuke dingen doen: stappen, naar de bios, of misschien een weekendje weg.

En dan zijn er ook nog zaken waar je misschien minder plezier aan beleeft, maar die jou wel geld kosten: je telefoonrekening of je scooterverzekering.

Hoe kom je aan geld?

De meeste jongeren krijgen zakgeld of kleedgeld van hun ouders. Sommigen krijgen ook belgeld, om hun telefoonrekening van te betalen. Als je gaat studeren, ontvang je studiefinanciering .

Dan merk je nog meer dat het vaak geld kost als je leuke dingen wilt doen of kopen. Daarom hebben veel jongeren ook nog een bijbaantje.

Extra geld

Heb je meer geld nodig dan je krijgt van je ouders of verdient met een bijbaan ? Voor jongeren uit gezinnen met weinig geld zijn er financiële regelingen op school of vanuit de gemeente, zodat je toch mee kunt met het schooluitstapje, of kunt gaan sporten . Vraag het na op je school of kijk op de website van je gemeente.

Omgaan met geld

Het is verstandig om jezelf te leren omgaan met geld. Door te sparen en je uitgaven te plannen, kun je geldproblemen voorkomen. Kijk daarvoor ook eens op de website van het Nibud.nl. Je kunt ook eens kijken op Moneyfit.nl. Op deze website lees je tips en informatie over hoe je hebt beste met je geld om kunt gaan. Via de chatfunctie kun je al je vragen stellen.

 

Deze info is goed!

Keurmerk infovoorjongeren v2 (2).pngDe info waar dit groene keurmerk bij staat, is betrouwbaar!

Heeft de ask & find je geholpen? Laat het ons weten!

je staat er niet alleen voor

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op het forum.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde vrijwilliger. Zij luisteren naar je. Op doordeweekse avonden kun je ook met een jonge medewerker chatten. Dit zijn getrainde vrijwilligers tussen de 16 en 19 jaar oud. Op het forum kan je een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg