Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Topics

Ask & Find

Wonen, Werken & Geld

Wonen, Werken & Geld

Je kent het wel: je wil een nieuwe mobiel, maar eigenlijk heb je niet genoeg geld. Ga je dan lenen bij iemand, neem je een bijbaantje of vraag je je ouders om verhoging van zakgeld? Je zult zelf een keuze moeten maken. Helaas zijn er meerdere jongeren die al op jonge leeftijd een enorme schuld hebben opgebouwd.

Werk

Vanaf je 13e jaar mag je officieel werken. Tot je 16e mag dat alleen nog maar licht werk zijn, maar vanaf je 16e mag je al bijna al het werk doen dat een volwassenen ook doet. Wil je een leuke baan dan zul je moeten solliciteren en nadenken over het salaris dat je wilt verdienen en het aantal uren dat je gaat werken. Als je ergens bent aangenomen maak je een arbeidsovereenkomst met je baas.

Heeft de ask & find je geholpen? Laat het ons weten!

je staat er niet alleen voor

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op het forum.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde vrijwilliger. Zij luisteren naar je. Op doordeweekse avonden kun je ook met een jonge medewerker chatten. Dit zijn getrainde vrijwilligers tussen de 16 en 19 jaar oud. Op het forum kan je een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg