Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Topics

Ask & Find

Roken, Drank & Drugs

Roken, Drank & Drugs

Een verslaving, of liever gezegd afhankelijkheid van bijvoorbeeld sigaretten, drugs of drank, gaat vaak heel langzaam en ongemerkt. Drinken is een goed voorbeeld. Je begint met af en toe een drankje. Je vindt het lekker en neemt er nog een. Je voelt dat je meer durft en het geeft een aangenaam gevoel. Dat wil je elke dag wel. Elke keer als je uitgaat heb je meer nodig om dat gevoel te bereiken. En dan wil je thuis dat gevoel ook hebben en ga je daar steeds meer drinken. Als je wil minderen of stoppen merk je dat pas goed. Je krijgt namelijk last van ontwenningsverschijnselen

Heeft de ask & find je geholpen? Laat het ons weten!

je staat er niet alleen voor

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op het forum.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde vrijwilliger. Zij luisteren naar je. Op doordeweekse avonden kun je ook met een jonge medewerker chatten. Dit zijn getrainde vrijwilligers tussen de 16 en 19 jaar oud. Op het forum kan je een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg