Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Topics

Ask & Find

Relaties & Seks

Verkering en daten

Ben jij ook wel eens zo verliefd dat je alleen maar aan die ene persoon kunt denken? Dat je 's avonds maar niet kunt slapen en 's morgen geen hap door je keel krijgt?

Contact maken

Bedenk van tevoren wat je wilt vragen en stap op hem of haar af. Natuurlijk begin je heel simpel met 'hallo' en maak je oogcontact. Als je dat nog eng vindt, kun je ook eerst een berichtje sturen via social media. Tips nodig? Kijk op Sense.info.

Waar kunnen we over praten?

Toon interesse. Vraag wat de ander leuk vindt, welke hobby's hij of zij heeft. Vraag hoe de ander denkt over de dingen die jij leuk vindt. Dit gesprek kun je combineren met een date. Ga samen iets leuk doen, bijvoorbeeld samen ergens iets drinken.

Verkering vragen

Als je de ander echt heel leuk vindt, kun je verkering vragen. Dit kun je doen tijdens de date, maar niet via een berichtje.

Stel gewoon de vraag, ook al ben je zenuwachtig. Dat de ander nee kan zeggen, is misschien eng. Maar je zult merken dat je trots op jezelf bent wanneer je de vraag hebt gesteld.

Hoe moeten we zoenen?

Hoe pak ik het aan? Wat moet ik precies doen? Niemand kan je dat eigenlijk goed uitleggen. Zoenen is iets wat je leert door het gewoon te doen en je merkt best snel dat het meestal gewoon vanzelf gaat.

Wil je verder gaan dan zoenen?

Als je verliefd bent, denk je vast ook wel eens hoe het zou zijn om met elkaar naar bed te gaan. Belangrijk is dat je elkaar goed leert kennen voordat je 'uit de kleren gaat'. Neem de tijd. Seks is vrijwillig en niets moet.

Liefdesverdriet...

Als de ander jou niet leuk vindt, of als je verkering uitgaat, kun je last krijgen van liefdesverdriet . Het is misschien het laatste waar je zin in hebt, maar ga bijvoorbeeld sporten , pak een hobby op, of spreek af met vriend(inn)en. Probeer te lachen en je zult merken dat je je uiteindelijk beter voelt.

 

Deze info is goed!

Keurmerk infovoorjongeren v2 (2).pngDe info waar dit groene keurmerk bij staat, is betrouwbaar!

Heeft de ask & find je geholpen? Laat het ons weten!

je staat er niet alleen voor

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op het forum.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde vrijwilliger. Zij luisteren naar je. Op doordeweekse avonden kun je ook met een jonge medewerker chatten. Dit zijn getrainde vrijwilligers tussen de 16 en 19 jaar oud. Op het forum kan je een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg