Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat

Topics

Ask & Find

Lichaam & Gevoel

Mijn gevoel

Je wordt volwassen en de hormonen vliegen door je lijf. De ene keer ben je heel blij, de andere keer verdrietig. Dat kan vaak wisselen.

Je bent niet de enige

Niet alleen jij, maar ook alle andere jongeren maken die verandering door in de puberteit. Het is logisch dat je elkaar soms niet begrijpt. Of dat je soms knallende ruzies krijgt, ook met je ouders .

Inleven in anderen

Als je weet wat anderen voelen en denken, doordat je je beter leert inleven, begrijp je elkaar beter. Goed kijken en luisteren is daarom belangrijk. Anderen waarderen het wanneer je naar hen luistert, hen helpt, en steunt.

Je gevoelens leren beheersen

Als je beter met je gevoelens om kunt gaan, dan lukt het ook beter om je niet heel verdrietig , boos , of somber te voelen. Het helpt je ook om minder ruzie te maken. Als dat niet lukt, heb je misschien hulp nodig. Je kunt praten met iemand die je vertrouwt, maar ook je huisarts kan je hierbij helpen.

Achter de wolken schijnt de zon

Soms wordt het allemaal gewoon even teveel. Dan heb je je emoties niet in de hand. Die momenten hebben we allemaal wel eens. Bedenk dan dat het meestal maar tijdelijk is. Morgen kun je je weer een stuk beter voelen, dus blijf positief.

 

Deze info is goed!

Keurmerk infovoorjongeren v2 (2).pngDe info waar dit groene keurmerk bij staat, is betrouwbaar!

Heeft de ask & find je geholpen? Laat het ons weten!

je staat er niet alleen voor

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Elke dag van 11.00-20.00 uur, zaterdag en zondag van 14.00-20.00 uur

Verberg