Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Topics

Ask & Find

Lichaam & Gevoel

Eetproblemen

Een eetstoornis is een ernstig probleem dat moeilijk zelf op te lossen is. Iemand is dan veel bezig met hoeveel hij of zij eet en weegt.

  • Iemand met anorexia eet te weinig of helemaal niet.
  • Iemand met boulimia heeft vaak juist vreetbuien.

Gevolgen van een eetstoornis

Iemand die een eetstoornis heeft, krijgt daardoor vaak lichamelijk problemen, zoals duizeligheid, niet meer ongesteld worden, haaruitval, maag- en darmproblemen, een slecht gebit en botontkalking. Daarnaast ontstaan vaak gevoelens van schuld, schaamte,depressiviteit en eenzaamheid.

Denk je dat je zelf een eetstoornis hebt?

Als eten jou de hele dag bezig houdt, je jezelf schaamt voor je obsessie en het daarom geheim houdt, kun je last hebben van een eetstoornis. Doe de test op Weet.info om er achter te komen

Praat erover met iemand die je vertrouwt zoals je ouders, een vriend(in) of iemand van school. Je kunt ook praten met je huisarts of bellen met Weet op 0900-8212433.

Denk je dat iemand anders een eetstoornis heeft?

Iemand met een eetstoornis zoekt niet snel hulp. Het is daarom belangrijk dat de omgeving hulp inschakelt. Denk je een vriend(in) een eetstoornis heeft? Bedenk dan wie hem of haar het beste kan helpen en vraag die persoon om advies. Bijvoorbeeld de huisarts, de vertrouwenspersoon op school of de ouders van je vriend(in).

Meer informatie

Kijk ook eens op 99gram.nl. Hier kun je alles lezen over gezond bezig zijn zijn met eten, uiterlijk en gewicht. Je kan anoniem chatten met anderen en de website heeft zelfs een online behandeling.

 

Deze info is goed!

Keurmerk infovoorjongeren v2 (2).pngDe info waar dit groene keurmerk bij staat, is betrouwbaar!

Heeft de ask & find je geholpen? Laat het ons weten!

je staat er niet alleen voor

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op het forum.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde vrijwilliger. Zij luisteren naar je. Op doordeweekse avonden kun je ook met een jonge medewerker chatten. Dit zijn getrainde vrijwilligers tussen de 16 en 19 jaar oud. Op het forum kan je een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg