Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Topics

Ask & Find

Lichaam & Gevoel

Bewegen en sporten

Bewegen is gezond. En dat hoeft niet altijd een zware work-out op de sportschool te zijn. Juist wandelen, traplopen en fietsen zijn goede manieren om lekker (en makkelijk) te bewegen gedurende de dag.

Waarom is bewegen goed voor je?

Bewegen is niet alleen goed voor je gewicht , maar ook voor je uithoudingsvermogen, je weerstand, je conditie en de ontwikkeling van je lichaam. Je zit lekkerder in je vel door alle goede hormonen die je lichaam aanmaakt tijdens het sporten.

Hoeveel beweging heb ik nodig?

Je hebt elke dag minimaal een uur 'matig intensieve inspanning' nodig. Matig intensief betekent dat je wel beweegt, maar dat je er niet heel erg moe van wordt. Dat kan bijvoorbeeld door te fietsen, wandelen (stevig doorstappen), skaten of door intensief te spelen. Of gewoon door alledaagse dingen te doen, bijvoorbeeld de boodschappen, grasmaaien of de auto wassen.

Hoe blijf ik in conditie?

Om fit te blijven, moet je drie keer per week intensief bewegen. Telkens tenminste 20 minuten. Bijvoorbeeld zwemmen, hard fietsen of hardlopen (intensief). Het kan van alles zijn, als je hartslag maar flink omhooggaat.

 

Deze info is goed!

Keurmerk infovoorjongeren v2 (2).pngDe info waar dit groene keurmerk bij staat, is betrouwbaar!

Heeft de ask & find je geholpen? Laat het ons weten!

je staat er niet alleen voor

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op het forum.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde vrijwilliger. Zij luisteren naar je. Op doordeweekse avonden kun je ook met een jonge medewerker chatten. Dit zijn getrainde vrijwilligers tussen de 16 en 19 jaar oud. Op het forum kan je een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg