Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Topics

Ask & Find

Lichaam & Gevoel

Lichaam & Gevoel

Je lichaam verandert volop in de puberteit. Als jongen krijg je de baard in de keel en als meisje word je voor het eerst ongesteld. Ook kan het zijn dat je gezondheidsklachten hebt. Als je niet gezond bent, kun je een aantal dingen die je graag doet wellicht niet meer goed doen. Misschien heb je allerlei vage klachten, maar weet niemand wat je precies hebt. Of je bent te dun of te dik of je hebt een handicap of iemand die je kent is niet helemaal gezond. Er zijn veel jongeren die te maken hebben met ernstige ziektes, bij henzelf of bij mensen waar ze van houden.

Gevoelens

Er zijn veel verschillende gevoelens, zoals eenzaamheid, verlegenheid of boosheid. Vaak maken deze gevoelens je onzeker. Alle mensen zijn bijvoorbeeld wel eens alleen, maar het wordt anders als je je eenzaam gaat voelen. Eenzaamheid kan je overvallen als je alleen thuis bent, maar ook als je op een feest bent en je het idee hebt dat je met niemand contact hebt. Misschien ben je verlegen en maakt dat je onzeker. Probeer je gevoelens te begrijpen en zoek hulp om met vervelende gevoelens om te gaan.

Heeft de ask & find je geholpen? Laat het ons weten!

je staat er niet alleen voor

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op het forum.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde vrijwilliger. Zij luisteren naar je. Op doordeweekse avonden kun je ook met een jonge medewerker chatten. Dit zijn getrainde vrijwilligers tussen de 16 en 19 jaar oud. Op het forum kan je een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg