Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Topics

Ask & Find

Internet & Mobiel

Social media zoals Whatsapp, Facebook, Instagram, Twitter, Vine, Keek, SnapChat…

Waarschijnlijk doe je veel met je mobiel. Appen met vrienden, twitteren of foto's kijken op bijvoorbeeld Instagram. Natuurlijk is een mobiel ook handig als je informatie opzoekt.

Accounts beheren

Er komen steeds meer nieuwe apps bij. Voor sommige apps moet je een account aanmaken. Als je vaak iets nieuws uitprobeert, heb je dus al gauw veel accounts aangemaakt.

Probeer al je accounts goed te beheren, zodat je niet een spoor van persoonlijke gegevens achterlaat. Gebruik je een app niet meer? Verwijder dan de app maar ook het account.

Tip over privacy

Op verschillende social media kun je je privacy-instellingen aanpassen. Als je die instelt op 'alleen vrienden' of er een slotje op zet, kan niet iedereen bij je profiel komen en jouw foto’s en posts zien.

Gevolgen van social media

Soms ben je zoveel tijd kwijt aan social media dat je bijvoorbeeld je huiswerk helemaal vergeet. Of leidt je telefoon je zo af, dat je fouten maakt. Wat kun je dan doen?

Stop met multitasken

Probeer je op één ding te richten. Mensen kunnen eigenlijk niet meerdere dingen tegelijk doen (multitasken). Stel, je wilt je huiswerk maken en tegelijkertijd contact hebben via je telefoon. Je huiswerk maken duurt dan langer, want na elke onderbreking heb je tijd nodig hebt om je concentratie terug te krijgen. Het is dus slimmer om je telefoon weg te leggen als je huiswerk maakt. Dan kun je daarna de schade inhalen!

 

Deze info is goed!

Keurmerk infovoorjongeren v2 (2).pngDe info waar dit groene keurmerk bij staat, is betrouwbaar!

Heeft de ask & find je geholpen? Laat het ons weten!

je staat er niet alleen voor

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op het forum.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde vrijwilliger. Zij luisteren naar je. Op doordeweekse avonden kun je ook met een jonge medewerker chatten. Dit zijn getrainde vrijwilligers tussen de 16 en 19 jaar oud. Op het forum kan je een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg