Meer hulp Meldknop.nl

Vragenkast

Chat

Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud? Dan kun je chatten met iemand van De Kindertelefoon. Je kunt met ons chatten zonder dat je je naam vertelt. Je chat anoniem en in vertrouwen met ons. Dat wil zeggen dat we geen gegevens over jou opslaan. Gesprekken duren meestal niet langer dan 30 minuten, omdat het vaak druk is en we zoveel mogelijk kinderen willen helpen. Buiten openingstijden en als het druk is, kan het zijn dat er geen chatbutton te zien is. Zoek dan alvast informatie op in de vragenkast of vertel je verhaal aan leeftijdsgenoten bij Help Elkaar.

De openingstijden van de chat:

  • Maandag tot en met vrijdag van 11:00 tot 20:00
  • Zaterdag en zondag van 14:00 tot 20:00

Regels van De Kindertelefoon

Elk kind dat belt of chat krijgt van ons tijd en aandacht om zijn of haar verhaal te doen. Om goed naar jou te kunnen luisteren en je verder te helpen hanteren wij een aantal regels. Dit zijn de regels om met ons te praten:

  • je belt of chat om iets te vragen, een probleem te bespreken of om iets te delen
  • je hebt je aandacht bij het gesprek en reageert op onze vragen
  • je bent vriendelijk

Als je ons uitscheldt of je meerdere malen niet aan onze regels houdt blokkeren we jouw telefoonnummer of je internetadres.

Meer over de regels van De Kindertelefoon vind je hier. 

 

we zijn er voor jou

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Elke dag van 11.00-20.00 uur, zaterdag en zondag van 14.00-20.00 uur

Verberg